Miesten & naisten telinevoimistelu

Telinevoimistelu on yksi maailman monipuolisimmista ja vaativimmista urheilulajeista. Lajiomaisten liiketaitojen lisäksi laji kehittää voimaa, nopeutta, kestävyyttä, liikkuvuutta, koordinaatiota ja kehonhallintaa.Telinevoimistelijat suorittavat huimia akrobaattisia liikkeitä ylösalaisin, sivuttain, käsien varassa ja jaloillaan. Telinevoimistelu onkin näin ollen täydellinen tukilaji kaikkeen muuhunkin urheiluun.

Miesten telinevoimistelussa kilpaillaan kuudella telineellä: permanto, hevonen, renkaat, hyppy, nojapuut ja rekki. Telineharjoittelun lisäksi lajissa käytetään oheisharjoitteluna mm. trampoliinia, trampoliinitrackia, airtrackia.

Naisten telinevoimistelussa kilpaillaan neljällä telineellä: hypyssä, eritasonojapuilla, puomilla ja permannolla. Oheisharjoitteluna myös mm. trampoliinia, trampoliinitrackia, airtrackia.

Telinevoimistelun kilpailusarjat koostuvat joko pakollisista tai vapaavalintaisista liikkeistä ja niiden yhdistelmistä. Kaikilla voimisteluliikkeillä on oma vaikeusarvonsa ja voimistelijoiden tavoitteena on koota liikkeistä, omien taitojensa rajoissa, mahdollisimman vaikea kokonaisuus. Sarjakokoonpanoon lasketaan säännöistä riippuen joko kahdeksan tai kymmenen vaikeinta liikeosaa, joiden joukossa tulee olla liikkeitä vaadituista liikeryhmistä. Pelkästään vaikeita liikkeitä suorittamalla ei kuitenkaan pärjää, vaan voimistelijan tulee suorittaa liikkeet niin sanotusti oppikirjan mukaisesti. Jokaisella voimisteluliikkellä on oma vaikeusarvonsa sekä suoritusohje. Kilpailusarjan loppupisteet koostuvatkin näin ollen vaikeus- ja suorituspisteistä, joita monihenkinen tuomaristo arvioi.

Gymnan MTV kilparyhmät(miehet,nuoret,pojat)

Gymnan miesten telinevoimistelun kilparyhmissä urheilee niin kansallisen kuin kansainvälisen tason voimistelijoita. Gymnassa harjoitellaan tavoitteellisesti Suomen Voimisteluliiton urheilijapolun mukaisesti, tavoitteena kansallinen huipputaso sekä kansainväliset kilpailuareenat(EM,MM,Olympialaiset). Gymnassa urheilee voimistelijoita jokaisessa Suomen Voimisteluliiton nimeämissä maajoukkueryhmissä (poikien maajoukkueryhmä alle 14-vuotiaat, nuorten maajoukkueryhmä 15-18-vuotiaat, miesten maajoukkuryhmä yli 18-vuotiaat).

KILPARYHMÄ 1 – MIEHET

Leo Lehtinen

Aapo Varjokumpu

Noel Pop

Roope Holmberg

Niklas Peltoniemi

Alex Tukiainen

Jaakko Mantila

KILPARYHMÄ 2 – NUORET & POJAT

Aleksi Koivunen

Niilo Nikkola

Iiro Lehtisalo

Atte Keskitalo

Vincent Mattsson

Valtteri Elo

Viljami Ranki

Gymnan NTV kilparyhmät

Gymnan naisten telinevoimistelun kilparyhmissä harjoitellaan tavoitteellisesti Suomen Voimisteluliiton urheilijapolun mukaisesti, tavoitteena kansallinen huipputaso. Gymnassa urheilee voimistelijoita Suomen Voimisteluliiton naisten telinevoimistelun valmennusryhmä Bemareissa.

KILPARYHMÄ – TYTÖT

Nanna Sintonen

Lumi Seppälä

Isabella Kuzmanovski

Kerttu Lehtonen

Selma Tanttu

GYMNAN HARRASTEKILPARYHMÄ

Harrastekilparyhmissä harrastetaan telinevoimistelua kilpaillen. Harjoituksissa harjoitellaan miesten telinevoimistelun telineiden (permanto,hevonen,renkaat,hyppy,nojapuut,rekki) perusliikkeitä sekä mm. Suomen Voimisteluliiton kansallisen kilpailujärjestelmän vaatimia sarjaliikkeitä. Lajiomaisten liiketaitojen lisäksi harjoituksissa kehitetään urheilijan fyysisiä ominaisuuksia kuten esim. voimaa,nopeutta,liikkuvuutta,kehonhallintaa. Harrastekilparyhmistä on mahdollista edetä Gymnan kilparyhmiin.

HARRASTEKILPARYHMÄ

Voitto Virjonen

Onni Valta

Emil Friman

Tommi Zhang

Samu-Patrik Sula

Myrsky Wallasvaara

Atte Nylund

Oliver Virko

Rasmus Arola

Hugo Rönnholm

Alvar Voipio

Juho Lahtela

Aarre Aalto

gymnan poikien telinevoimistelun alkeiskilparyhmä

Poikien alkeisryhmässä harjoitellaan telinevoimistelun perusteita, yleisiä liikuntataitoja sekä fyysisiä ominaisuuksia kehittäviä harjoitteita. Telineharjoittelu pohjautuu perusliiketaitojen oppimiseen jokaisella miesten telinevoimistelun telineellä. Oheisharjoitteluna tehdään mm.trampoliinia ja trampoliinitrack harjoittelua. Ryhmän tavoitteena on myös harjoitella Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmän mukaisia kilpailusarjoja ja taitojen kehittyessä voi halutessaan edetä kilpavoimistelijan polulle. Ryhmässä harjoittelee vuonna 2014-2018 syntyneitä poikia ja ryhmä harjoittelee 2-3 x 1,5h/viikko.

Alkeisryhmästä on mahdollista edetä harrastekilparyhmiin.